Taxatierapport gezocht in Zeeuws-Vlaanderen?

In een taxatierapport staat de waarde van uw woning vermeld. De woningwaarde kunt u om verschillende redenen nodig hebben. Op deze pagina leest u wanneer u een taxatierapport nodig heeft en hoe een taxatierapport is opgebouwd.

Wanneer gevalideerd taxatierapport?

Er zijn twee soorten taxatierapporten: een standaard taxatierapport en een gevalideerd taxatierapport. In principe zijn beide taxatierapporten hetzelfde, maar een gevalideerd taxatierapport wordt als het ware gekeurd door een onafhankelijk validatie-instituut. Geldverstrekkers hanteren strenge richtlijnen en eisen een gevalideerd taxatierapport. Dit betekent dat u een gevalideerd rapport nodig heeft als u een hypotheek gaat afsluiten. 

Als u geen hypotheek gaat afsluiten, is een standaard taxatierapport meestal voldoende. Situaties waarin u een standaard taxatierapport nodig heeft zijn bijvoorbeeld:

De inhoud van het taxatierapport

De taxateur houdt bij het taxeren van uw woning rekening met meerdere factoren. Deze factoren bepalen samen de woningwaarde. Factoren die de taxateur meeneemt in het taxatierapport zijn:

De taxateur zal bovendien informatie uit het kadaster en indien mogelijk een uittreksel van de kadastrale kaart bijvoegen.

Taxatierapport aanvragen